28. 4. 2024

3 příspěvky u článku “Poslední čarodějnici v Evropě upálili v Polsku. Nebylo to tak dávno

  1. Paní Tereza Holubová autorka tohoto traktátu, nevím jak je stará ale jako by se přenesla o 50 let zpět do normalizačních 70.let ! Článku chybí zcela podstatná věc a sice kdo byl za ony čarodějnické procesy zodpovědný ? To je přece gro a podstata vždy celého popisu nějakých neblahých události. Viník nebo spíše vinicí. Nebo se to už nesmí opět psát jako onehdy před 50 léty ? Viník je přece jasný je to nejodpornější instituce všech dob a věků plná jedu a zloby která dodnes otravuje svým jedem společnost a zcela jí rozežírá- KATOLICKÁ CIRKEV ! Odporní vrazi kteří sami měli být upálení včetně samotného PAPEŽE zástupce Ďábla na zemi. Je zvláštní že to co dělali nacisté i komunisté i další se propírá ale ty zločiny církve ne nepropírají jako by nebyly. Přitom oni vládli v Evropě dlouhá staletí a vraždili své odpůrce mnoho staletí. Je s podivem že ještě nebyli zakazáni a rozpuštění ? Proč asi ?

    1. Tereza Holubová ještě neuvedla zásadní věc. Měla uvést v “dnešním Polsku” a také uvést, že do konce 2. sv. války byl Reszel německý. Němci spolu se Španěly a Italy byli v těch procesech největší kabrňáci. Vždy je těšil pohled na mučené a smažicí se lidi. I ty procesy na šumpersku a jesenicku sem přitáhl německý inkvizitor (Kladivo na čarodějnice). Jinak zde narozdíl od zbytku Evropy snad nebyly. Po hrozbě povstání na Moravě ho císař nechal zatknout a ten Němec chcípnul v base. Je jen škoda že nenásledoval takovou smrt, jakou ordinoval obětem jeho choutek. A je taky dobře, že byla omezena (tehdy neomezená) moc církve. A omezil jí až vstup Garibaldiho povstaleckých vojsk do Vatikánu, tehdy obrovského území, Garibaldim zmenšeným na několik Km2
      2

    2. Tereza Holubová ještě neuvedla zásadní věc. Měla uvést v “dnešním Polsku” a také uvést, že do konce 2. sv. války byl Reszel německý. Němci spolu se Španěly a Italy byli v těch procesech největší kabrňáci. Vždy je těšil pohled na mučené a smažicí se lidi. I ty procesy na šumpersku a jesenicku sem přitáhl německý inkvizitor (Kladivo na čarodějnice). Jinak zde narozdíl od zbytku Evropy snad nebyly. Po hrozbě povstání na Moravě ho císař nechal zatknout a ten Němec chcípnul v base. Je jen škoda že nenásledoval takovou smrt, jakou ordinoval obětem jeho choutek. A je taky dobře, že byla omezena (tehdy neomezená) moc katolické církve. A omezil jí až vstup Garibaldiho povstaleckých vojsk do Vatikánu, tehdy obrovského území a okleštění její moci i území. A příčinou povstání byla téměř neomezená moc Vatikánu a jeho chapadla při utváření dějů v Evropě.
      Tehdejší Vatikán a dnešní brusel (malé písmeno „b“ není ukazatelem negramotnosti, ale má svůj smysl) má mnoho společného a také my bychom měli povstat.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *