27. 4. 2024

4 příspěvky u článku “Jak si středověká města poradila s tunami výkalů a moči? Ulice se doslova topily v odpadu

  1. Bez elektriky a vůbec energií a paliv bude asi co? Redakce o tom píše tak barvitě, jakoby tam byli. Třeba, ale vrzy budeme jako civilizace zas, protože to zřejmě někdo chce.
    Kdysi jeden člověk, kterého znám z doslechu často prohlašoval, že se všichni řítíme zpátky na stromy. Všichni se mu údajně smáli..

  2. Pane Antoníne, předešel jste mě.
    Stačí slušný blackout a ve městech to bude vypadat jako ve středověku. Bez el. nepůjde voda, nebude možnost spláchnout, mnozí si nebudou moci ani uvařit, v zimě v bytech zima – veselost sama.
    Ještě že jsem se odstěhoval z nájemního bytu ve středně velkém městě. Dnes bydlím na okraji třítisícového města ve vlastním domku se zahradou a takové problémy případně odstraní kadibudka v protějším rohu zahrady. Topím plynem a když mi byla nabízena výměna turbokotle za kondenzační s vývodem do komína, odmítl jsem to, abych komín zachoval a v případě nutnosti mohl zatopit v kamnech. Dnes je teprve vidět, jak prozíravý krok to byl. Bez plynu kotel nejede a bez el. taky. A obojí hrozí. Totéž potraviny. Přemýšlím nad chovem slepic a snad králíků, postavení skleníku apod., protože se blíží doba, kdy mi důchod nebude stačit ani na základní potraviny.
    Až tam nás dostaly bandy kreténů a debilů ve vedení EU i ČR.
    Ano, mám obavy, že se blížíme k tomu středověku.

  3. Dobrý den.
    Těch věcí co nás tam vrací je daleko více. Nejen plyn a elektřina. Už jsem si říkal, že by mohla být napsána kniha s názvem: Jak z touhy po pohodlí přijít o veškeré pohodlí.
    Hezký den.

  4. To já dávno vím,veškeré romantické představy o středověku jsou absolutní pitomost!!!!!!!!!

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *