1. 5. 2024

5 příspěvků u článku “Ojetiny nezlevní, uvedl odborník. Za pár let to bude úplná hrůza

  1. A co obchodníci s těmi auty budou dělat, když je za draho nikdo kupovat nebude? Lidi k vůli drahým energiím a obří inflaci mají stále míň peněz, takže budou radši donekonečna udržovat v provozuschopném stavu svoje stará auta a na předražená auta z bazarů se vyprdnou. Boháči si raději koupí auto nové. Bazary praskají ve švech a každé auto, které tam stojí, ztrácí každým dnem na hodnotě. Bazarníkům nezbude nic jiného, než jít s cenami rapidně dolů aby vůbec něco prodali.

    1. Myslím, že se dostáváme do fáze v tom úžasném, západním světě, kdy auta nebude brzy nikdo řešit. Ani ojetá, ani ta stávající v garáži, na ulici či dvorku. Možná nová pro velmi úzký okruh obyvatelstva.
      Samozřejmě to nevím. Pouze odhaduji. Myslím si to. Rád bych se v úvaze mýlil. Sám jsem vášnivý motorista…

  2. Ojetiny za poslední rok zlevnily o třetinu a dalších 20% se dá bez problémů usmlouvat na místě. Kolega z práce teď koupil 5 let starou Octavii 1.6tdi s ověřeným nájezdem lehce přes 100tkm za necelých 200.000,-. Stočené to není a stav auta odpovídá najetým km, takže to mi nepřijde nijak extra drahé. Navíc ojetiny se spalovacím motorem samozřejmě zlevňovat budou, protože během 2-3 let bude na tyto auta uvalena uhlíková daň, začnou se i u nás zavádět zákazy vjezdu do měst a od roku 2026 začnou platit emisní povolenky na PHM, takže benzín zdraží o nějakých 5 až 6,- Kč na litr, tudíž se značná část lidí začne z donucení poohlížet po autíčkách na baterku a o ty spalováky nebude moc zájem. Chudší si je kvůli výše uvedeným nákladům nebudou moci dovolit provozovat a bohatí si koupí elektrovehikl, aby měli klid od ekofanatiků.

  3. To mě vůbec nepřekvapuje, to se dalo čekat!!!!!Euro dementi spustili odpočítávání časované atomové bomby!!!!!!!!!!!

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *