3. 5. 2024

5 příspěvků u článku “Rusko posílá na frontu stovky nových tanků T-90M. Budí značné obavy

  1. Zdá se že je to dosti moderní tank a může mít ůspěch, ale i tak západ má modernější tanky!!!!!!!!!!Ale zase jich nemá tolik, kolik by jich potřeboval a i to může do určité míry rozhodovat!!!!!!!!!

    1. Západ sice možná má modernější tanky, ale právě proto je výcvik jejich osádek dlouhý tak, že jejich užití v konfliktu je teď neefektivní. Kromě toho nejsou ukrajinští tankisté sehraní ve čtyřčlených osádkách. Navíc pokud příjdou tyto tanky na frontu, bude mnohem náročnější logistika (posílá se všechno co se Západu nehodí – “každej pes, jiná ves”), což už je problém teď. Navíc se Západ ukrutně bojí toho, že by i staré tanky (třeba Leopard 1 a podobné) mohly padnout Rusům do rukou a to by byl ukrutný průšvih z důvodu zkoumání kořistního materiálu, protože na “kvalitu” ukrajinských bojovníků, bohužel, spoléhat příliš nelze. Navíc Ukrajina za rok (oficiálně dle IWR) ztratila skoro 15 tisíc obrněných vozidel (3,5 tisíce tanků a 11,5 tisíce jiných obrněnců), což o efektivitě jejího vojska příliš nesvědčí (Rusko 3,5 tisíce obojího dohromady). Západní vybavení navíc není stavěno na “opotřebovávací” způsob války jak se ukrajinský konflikt vede, viz. například problémy většiny velkorážových houfnic z důvodu vysoce nadměrného opotřebení hlavní intenzivní palbou 2-3 tisíce ran denně, zatímco jsou tyto zbraně primárně určny pro bleskové palebné přepady a okamžitý přesun z pozice (režim MRSI).

    2. Možná má západ lepší tanky,ale zkušenosti z války mu chybí !Já bych Rusa nikdy nepodceňoval.Zkušenosti dělají mistra !

      1. Jojo, rusák “krade kufry a zabírá cizí území”. Podle způsobu boje to vypadá, že vychází ze skušeností z II. světový války – nas mnogo!

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *