5. 5. 2024

6 příspěvků u článku “Houfnice CAESAR s podvozkem Tatry nahání Rusům strach. Když udeří, stojí to za to

  1. Nemyslím si že to Rusům bude nahánět kdovýjaký strach,je otázkou času kdy se zase zavaří!!!!!!!!!!Ruská děla jsou odolnější!!!!!!!!!!

  2. Hmmm, nahánět strach. Předem třeba říct, že válka na Ukrajině není válkou mezi Ruskem a Ukrajinou, ale válkou USA+NATO proti Rusku do posledního Ukrajince. Když před pár dny Rusové zasypali pozice Banderovců, západem placených žoldáků i bunkr stínového velitelského a komunikačního střediska NATO na Ukrajině hypersonickými raketami Kinžal, to se teprve musel někdo divit. Nějaké houfnice se zastaralým systémem palby jsou lehce zničitelné oproti moderním hypersonickým střelám, vypáleným z bezpečné vzdálenosti několika stovek až tisíců km. Proti nim neexistuje žádná obrana ani v tak vyspělém vojenském impériu USA, natož na Ukrajině. Ty střely mají obrovskou kinetickou energii i bez nálože, natož s náloží a kór ještě s jadernou. A my budem furt provokovat Rusa nesmyslnými sabotážemi a strašit ho starým vojenským šrotem z dob studené války aby si váleční jestřábi za oceánem mohli schovaní v bunkrech hrát na vojáčky. Někteří debilní politici a nejvíc bezdětné političky, typu Černochové, Pekarové-Svetrové by ještě chtěly na Rusko poslat armádu NATO i vlastní mobilizované občany. Rusové by s námi byli hotovi během pár desítek minut. Političtí šašci zapomněli, že Rusové nemají jen Kinžaly, ale i obří mezikontinentální rakety Sarmat s 10 až 16 nezávisle řízenými hlavicemi a autonomní podmořské drony s jadernou náloží, které dokážou spláchnout vlnou cunami pevninu až do 500 km. Ty už nejspíš budou na dnech Atlantského a Tichého oceánu poblíž pobřeží Evropy a USA čekat na případný povel k odpálení, kdyby nějaký šílenec z NATO chtěl napadnout Rusko. Taková Británie by by byla zničena během pár minut. S největší jadernou mocností světa nejde válku vyhrát, tak nevím o co se západní i naši političti šašci snaží. Pochybuji o jejich dobrém duševním zdraví. Normální lidi by se snažili s Ruskem dosáhnout nějakého kompromisu a ne riskovat vlastní zničení. Rusko je furt připraveno jednat o míru a to jen západ nechce. Však taky nikde v západních vládách volání po míru není slyšet. Všichni chtějí jen válčit s naivní představou, že můžou Rusko porazit.

    1. Ty seš pohádkář. Ty myslíš že USA nemají jaderné zbraně? Ty myslíš že Rusko má v ruce esa? Nadzvukové rakety nemají proto že vyvoj raket kratkoho doletu byl zakázaný vzájemnou dohodou kterou rusko nedodržovalo a proto od te smlouvy Trump odstoupil. Už je ale několikrád vyzkoušely takže kde je výhoda. O tohle nejde. Ty věříš pohádkám o zničujícím dosahu podmořských jaderných torpéd 500km. Vyděl jsi někdy podmořský jaderný výbuch? Je naprosto neučiný je to dobré tak ke zničeni přistavu nic víc. Nějaká masivní tsunami se nekoná. Seš cvok co věří blbostem.

    2. Lubajsi vážím si Tě, jako diskutéra,ale musím konstatovat, že Ti utíká to, čím ta operace je. Nemohu souhlasit, že to je USA a NATO proti Rusku do posledního Ukrajince, jak říkáš. Technicky ano, avšak konceptuálně daleko od skutečnosti. Nemám koule to tu v dnešní době prezentovat, ale popátrej, kdo tahá za nitky, kdy všichni ostatní jsou jen figurky na šachovnici. A vzhledem k tomu, že ani jedna strana nepřipouští porážku, tak se máme na co těšit. Ta jedna ze stran to mmjn. zkouší, už historicky po čtvrté cca. Nikdy se to zatím nepovedlo a vždy byli poraženi. Uvidíme co teď.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *