6. 5. 2024

12 příspěvků u článku “Česko je před bankrotem. Už se mluví o řecké cestě. Je to hodně špatné, rána pro všechny

  1. Škrty nic neřeší,jen zaškrtí ekonomiku a růst ,to za prvé!!!!!!!A za drůhé,na vině není jen tato totálně diletantská vláda,i když ta především,ale hlavně politika celé Eu!!!!!!!My budeme jenom začátek,pak to pujde ráz na ráz,celá kontinentální Evropa!!!!!!!

  2. Je nutné zavést korporátní daně na velké giganty, jako to už před lety zavedlo Polsko a Maďarsko. Je také třeba zamezit tzv. optimalizacím daní u podnikatelů a nezdaněným přesunům firemního kapitálu od dcer k matkám. Opět zavést EET a ještě víc zdanit hazard. Firmám, které mají sídla v daňových rájích je třeba zatrhnout možnost získat státní zakázky. Není možné dál udržet ten zvrhlý systém, kdy všechno na svých bedrech táhnou obyčejní pracující lidé, kteří jako jediní se neplacení daní nemůžou nijak vyhnout.

  3. Zase to odskacou nevinní.Do hajzlu,seberte vysoce postavenym a ostatním platy,ktere si navýšili,protože věděli,že se bude zdražovat a tak dale Zkuste si žít za plat,ktery berou obyčejni lidé.Take jste obyčejní a neznamená to,že když jste nahoře,že nás můžete neustále zdimat!!!!KROM SEBE!!!!!!!Za naše platy by jste ani neuměli zit.vám se to zije za nekřesťanské peníze,které berete.Fujjjj,že vám není hanba sycaci

  4. Nejste zadní nadlidi,ale úplně obyčejní lidé,jen jste se dostali nahoru.Sebrat Vám všechen majetek,pokud nedolozite,jak jste ho získali a též majetek,který je přepsán na manželku a můžu pokračovat!!!!??Pokud nedolozite,prostě sebrat,prodat a myslím,že by to byla nemala castkakzesa by přibyla do rozpoctu!!!!

  5. Kolik tak zvaných státních úředníků odvádí svoji práci jak by měli . Sedí za stolem a to je tak vše co dělají. Co stojí státní zakázky plno jich je k ničemu. Tam lítají miliardy. Dále jak probíhají výběrová řízení. Asi kolik dáš bokem potom máš šanci vyhrát. Nikde jsem nečetl kolik se vydá za rok na tyto zakázky. To by jsme určitě hodně divili .

  6. Ať vláda seškrta politikům platy zrušit renty zakázat obchodování s elektřinou na burze ,zrušit dotace a zakázat dovoz potravin který dotuji státy EU

  7. Jen takova doplnujici otazecka………..kam az se hodlame proskrtat?? Ja jen ze to vidim tak, ze muzeme proskrtat vsechno, doma zmrznout a stejne se nic nevyresi, protoze to neni zadna nahoda, ale umysl tlacenej za kazdou cenu: “Nebudete nic vlastnit a budete stastnit”, takze se muzete prerazit, ale plany a cile jsou uplne jiny. Kdo nevi jak z toho ven, poradim, zacneme si vladnout sami a pro sebe, organizovane, pak nebude joho korumpovat a strasit, tezko zkorumpujes, nebo postrasis naraz 10 milionu “vladcu”. Nakonec proto se zavedli “zastupitele’, tak jde pres lputky kontrolovat lehce kazda zeme, ze? 😉

  8. Oni ty vseobecny referenda maji neco do sebe, za ano. Podobne i odbornej, poradni management, ale jako nas zamestnanec a ne zastupitel ;-). Hur nez je nam vladnuto, bysme si rozhodne sami nevladli, to vim uz ted. 😉

  9. Škrtání a zvedání daní bude mít přesně opačný efekt. Předně je potřeba vyházet polovinu byrokratů a nahnat je do práce, kde budou vytvářet nějaké hodnoty. Následně je třeba zrušit dotace a zejména všemožné finanční pobídky a daňové úlevy pro nadnárodní korporace, které zde postaví fabriku na kterou dostanou dotaci, do té fabriky následně dovezou levnou pracovní sílu z Rumunska, Ukrajiny, Mongolska apod. (viz třeba Continental nebo Amazon, kde člověk prakticky neslyší češtinu), 5 let nemusí platit daně a veškerý zisk jde do zahraničí. Dále by bylo vhodné zavést sektorovou daň a zvýšit daň z nemovitosti pro právnické subjekty. A samozřejmě se pokusit omezit korupci, k tomu by ale výrazně pomohlo ono zrušení dotací. No a to by asi mohlo pro začátek stačit…

    Věc druhá je ta, že státní dluhy všech zemí dosahují v součtu několikanásobek celosvětového HDP, tudíž jsou nesplatitelné. Jsou to jen čísla na papíře a dřív nebo později beztak bude muset dojít k nějakému resetu a pojede se zase od začátku.

    Věcí třetí a poměrně zásadní je to, že státní bankrot je vcelku běžná věc. Jsou státy, které bankrotují opakovaně. V podstatě se stane jen to, že se smažou nějaké ty dluhy a tím to hasne. Proti státnímu bankrotu se samozřejmě staví MMF a věřitelé, kteří tak přijdou o svoje peníze, ale nic katastrofického pro nás by se nestalo.

    Každopádně ať vláda udělá cokoliv, bude to vést k tlaku na růst mezd, což zase roztočí inflaci a tu ještě za 2 roky značně posílí emisní povolenky na vytápění a pohonné hmoty, takže jestli si někdo myslí, že je na tom v současnosti špatně, tak si může být jist, že do 5 let na tom bude minimálně 10x hůře. Pořád je tu ale možnost se přestěhovat do jiné země, ideálně mimo EU. Akorát to doporučuji udělat v dostatečném předstihu, protože po zhroucení ekonomiky a rozvratu EU v důsledku Green dealu a hyperinflace bude poměrně těžké zde prodat svou nemovitost a další majetek.

  10. Fiala je mimořádně slabý premiér, jen naplňuje vůli zahraničních škůdců. Proto připomínám Fialovi, že partaje z vládní koalice volili čeští voliči a ne ukrajinsko-banderovští aktivisté či morálně zvrhlí byrokraté v Bruselu a podobná antidemokratická havěť. Vláda Fialy důsledně nadbíhá škůdcovským parciálním zájmům, které jdou proti zájmům republiky, proto např. vláda Fialy s infantilní zaťatostí odmítá odchod z lipské burzy, odkud jsme nuceně nakupovali naši levnou elektřinu zpětně, ale cca padesátkrát předraženou, takže vinou Fialovy vlády máme vstupy elektřiny do všech výrobních a jiným ekonomických postupů resp. procesů nejdražší v celé Evropě, ač mimořádně levně vyrábíme elektřinu a jsme velkými exportéry naší levné elektřiny. Fiala a spol. raději položí ekonomiku ČR na lopatky a zbídačí milióny lidí, jen aby nemuseli fialovci jít do střetu s několika chamtivými chmatáky z lipské burzy. Existuje mnoho dalších jasných důkazů o činnosti vlády Fialy, kteréžto explicitní a exaktně doložitelné důkazy naplňují skutkovou podstatu závažných hospodářských deliktů, mimo jiné i skutkovou podstatu trestného činu sabotáže. Je evidentní, že vládnutí vlády Fialy má stále výraznější kriminogenní kontury. Orgány činné v trestním řízení by měly konat, aby se pro svoji nečinnost nestaly spoluviníky gangsterského počínání vlády Fialy. Je povinností každého občana konat tak, aby nebyly vládou Fialy dál zbídačovány milióny lidí a podvazována ekonomika a způsobovány nenapravitelné škody.

  11. Fialový fašismus nemá žádnou zodpovědnost za své činy vedoucí ke krachu ČR. To je mafiánský styl vládnutí dle zločinecké organizace odss už 30 let.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *