2. 5. 2024

4 příspěvky u článku “To je průšvih. Čechům přestaly chodit důchody. Co se to děje?

  1. Pro totalitní Fialovu vládu je důchodce evidentně třídní nepřítel. Proto jsou důchodci Fialovým gangem furt bráni na paškál a označováni za hlavní viníky deficitu veřejných financí, byť se na něm podílejí jen z 27%. Přitom jsme jednou z mála zemí Evropy, ne-li jediná, kde doteď byly důchody pokrývány čistě z důchodového pojištění. Téměř všude jsou důchody dorovnávány z daní. Teď se Fialovi šmejdi snaží důchodcům co nejvíc znepříjemňovat život a zařídit aby budoucí důchodci se důchodu ani nedožili a když tak s almužnou. Máme fakt nejhorší vládu v dějinách, od samého vzniku ČSR v roce 1918. Nic horšího tu ještě nebylo, ani za nacistického protektorátu.

    1. Ano, vláda Fialy se jasně vyprofilovala jako nejhorší vláda v historii české státnosti.

    2. Agitátoři ve službách fialovského establishmentu rozeštvávají jednotlivé skupiny obyvatel a poštvávají je proti sobě. Též důchodce proti důchodci, protože stát si hýčká stále početnější skupinu privilegovaných důchodců-milionářů, kteří dostávají při valorizaci přidávánu částku v řádu tisíců, zatímco nejchudší starobní důchodci dostávají přidány částky v řádu desetikorun. Politici si nastavili důchodový systém tak, aby z něj mohli odsávat co nejvyšší částky po svém odchodu do důchodu tak, jak byli zvyklí maximalizovat své osobní zisky na úkor státní kasy ve svém produktivním věku. Tedy si nastavili důchodový systém k obrazu svému a ve své chamtivosti společně se soudci z ÚS jaksi přehlédli, že vytvořili důchodový systém bez perspektivy, který je odsouzený ke krachu, protože státní kasa není bezedná.

  2. Marián Jurečka byl neschopný už jako ministr zemědělství, není tedy divu, jakou katastrofu znamená to, že je ministrem práce a sociálních věcí.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *