4. 5. 2024

8 příspěvků u článku “Hodují za směšně nízké ceny. Ve Sněmovně. Jídlo za pakatel. A do Čechů to perou hlava nehlava

  1. Tam lacino hodovali všichni a vždy i za Babiše. Ovšem tato vláda, nacrozdíl od ostatních má aspoň snahu něco udělat s veřejnými financemi, k čemuž neměla odvahu žádná vláda před ní, protože se to rivná politické sebevraždě. O tom, že je naoř důchodový systém dlouhodobě neudržitelný se mluvilo už v devadesátých letech a nic se s zím nedělalo krimě pokusu o nějaké pilíře spoření, které Babišova vláda zrušila. Nyní se dostáváme, bohužel, do situace, kdy už začíná být skutečně zle a nejen v oblasti důchodové, dluh astronomicky roste a pokud skutečně nedojde k zacoání děr, kudy ty peníze utíkají, tak dopadneme opravdu špatně. Ovšem tato vláda kromě restrikcí nedělá, podke mě, jednu zásadní věc. Stále jsme více méně montovnou a dodavatelem komponentů pro zahraniční firmy, tudíž máme malou přidanou hodnotu, tím pádem mnohonásobně bětší přísun financí do rozpočtu. Vláda by se, tedy, měla postarat zaké o to, aby naše firmy vyráběly finální výrobky a to nebudou, dokud nebudou mít na ně odbyt. Proto ny se vláda měla snažit najít nové trhy pro naše výrobky. Je jasné, že je to těžké, když je celosvětový trh zahlcen levným čínským zbožím, ovšem kolikrát pochybné kvality, ale ve světě ještě mnohde Made in Czechoslovakia, potažmo Made in Czech republic, má zvuk. Tak, vládo, dělej, včera bylo pozdě.

    1. Dluhy a sabotáž naší ekonomiky jsou dílem vlády Fialy, např. doposud vláda Fialy zarputile odmítá stáhnout naši levnou elektřinu z lipské burzy, odkud jsme naši levnou elektřinu zpětně nakupovali cca padesátkrát předraženou, čímž vznikly a byly uplatňovány extrémně drahé vstupy elektřiny do našeho průmyslu, zemědělství atd. Vláda Fialy se tak pomocí faktických sabotážních praktik snažila položit naši ekonomiku na lopatky a též se jí podařilo zbídačit milióny občanů naší republiky.

  2. Skrze extrémně nízké ceny ve sněmovní jídelně nechtěně politici odhalují svoji morální prohnilost, své pokrytectví a též pohrdání občany. Že je hanba nefackuje…

  3. Neni u nas transparentnost? Chtejme vedet zda je poslanecka kantyna placena danovymi poplatniky. A pokud tomu tak skutecne bude, chtejme po tech prasatech vysvetleni, ze proc jim dotujeme to jejich korytko!!!!

  4. Zdravím asi jsem nepochopil pointu. Porovnávat kantýnu s restaurací asi moc nejde. V mém zaměstnání máme dotované stravování. Např. Za běžné menu 20kč Za speciální menu 50kč.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *