4. 5. 2024

8 příspěvků u článku “Už se to provalilo, Češi jsou v háji. Průměrná domácnost zaplatí o 100 000 korun ročně navíc na daních

  1. Podstatně více budou zdaněni lidé, kteří vydělávají více než trojnásobek průměrné mzdy. Tu někomu asi j…..e ne. Mám pocit že rodina z příjmem od jedno člověka 120 000kč to zvládne ne?? Tak chudáčci oželijou jednu dovču v roce.

  2. Paní Schillerová je evidentně šílená, když vypouští takové bláboly. Běžného normálního pracujícího člověka se konsolidační balíček prakticky nedotkne. Ruší se daňová uznatelnost luxusních aut pro tzv. podnikatelské účely. To je věc, která se měla udělat už dávno. Ruší se školkovné, což je taky v pořádku. Pokud má někdo haranty, tak ať si je financuje ze svého. Sleva na nepracujícího manžela/manželku se bude dát uplatnit pouze do 3 let věku dítěte, což je také naprosto v pořádku. Nevím, proč by se měl někdo válet 5 let doma kvůli harantovi a jeho partner by na něj měl mít celou dobu slevu na dani? Co to je za blbost? Ať jdou pěkně ty “profesionální matky” makat a haranta ať dají do jeslí/školky. Zrušení slevy na dani na studenta je také správné. Pokud chce někdo studovat a má to v ČR narozdíl od jiných západních zemí zdarma, tak proč by k tomu měl mít ještě nějaké daňové úlevy? Naopak bych ještě zavedl školné. A zrušení daňového osvobození nepeněžních benefitů zaměstnanců? A proč ne? Někteří zaměstnanci žádné benefity ani stravenky nemají a jiní ano? Tak ať jim to firma platí vč. daně, když jim to poskytuje. Většinou se to týká velkých firem, vydělávajících dost na to, aby z toho odvedli daň. A daň z nemovitostí? Ta je tak směšně nízká, že zvýšení na dvojnásobek znamená měsíčně asi o 70,- Kč více… To snad ani nemá smysl komentovat. A ostatní změny v dalších daních se normálního člověka prakticky netýkají. Já jsem svobodný, bezdětný a žádné daňové úlevy nemám, tak proč by je měli mít manželé s dětmi? Nežijeme v socialismu ani v komunismu. Ať se každý stará o sebe a svoje potomky za své vydělané peníze a nesomruje po státu nějaké dávky, slevy a bůhví co ještě. A jen pro info, nejsem volič žádné z vládních stran, nesnáším Fialu, Pekarovou, Stanjuru, Jurečku a spol., ale na věc se dívám objektivně tak jak to je.

    1. Ale to je vaše věc že jste svobodný a nemáte děti za to přece nikdo kromě vás nikdo nemůže, ale jestli chcete mít dobrý důchod tak tady musí být někdo kdo na váš budoucí důchod bude dělat

    2. To jde vidět, že nemáte děti,jinak by jste takové keci neměl. A neurážejte matky s dětmi. Zrovna vy se projevujete jako harant.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *