5. 5. 2024

6 příspěvků u článku “Už žádné slevy na jídlo v Česku. Obchodní řetězce s nimi končí. A máte utrum, neušetříte

  1. Nevím jak v Německu, ale jak jste přišli na to, že v Polsku mají v obchodech méně akčních cenovek než u nás? Obchodní řetězce v Polsku mají slevové letáky stejné nebo i s více stranami akčních slev než řetězce u nás. Poláci mají i znatelně větší slevy v akcích. Vždyť se stačí podívat třeba na stránky polského Kauflandu nebo Lídlu a porovnat s těmi českými. Není na tom nic těžkého, natož pro novináře. Jinak je to fakt děs, jak nás ty kartely nadnádodních řetězců berou na hůl. A to ještě od politiků, co by si měli na ty lichvářské řetězce posvítit, posloucháte hloupé knížecí rady. Jsme fakt kolonie s protektorátními správci, místo vlády.

    1. Jj, když tyto nadnárodní koncerny vidí, že je ani nikdo z vyšších a zodpovědných míst nenapomene, když vidí, že vládě je český občan ukraden a často i vysmíván do ” dezolátů” apod., tak si řeknou, že nás podojí tuplem. A tak máme to, co máme. Naše vláda v čele s prezidentem pod záminkou pomoci Ukrajině a pod záminkou EU to tu dle mého akorát plundrují a to, co ještě občas trochu funguje, likvidují. Viz Česká pošta kauza s likvidací řady územních poboček FÚ, kdy se ve finále nic neušetří, atd.

  2. Tak problém je spíš cena potravin u nás jako taková. Proč má Němec např. v Lidlu levnější potraviny, ačkoliv jeho mzda je 3-4x vyšší?

    1. Protože tady v Lidlu nesedí německý ředitel, ale český. A čím vyšší zisk, tím pro ředitele větší mzda a větší plácání po ramenou a vyšší sebevědomí.

      1. To není jen o českém šéfovi. Ten musí poslouchat instrukce německých pánů, jinak poletí. V Německu totiž obchodní řetězce nemůžou marže přehánět a jsou často ve ztrátě a tak německé matky drsně tlačí na české poskoky v českých filiálkách na co největší marže aby na úkor českého spotřebitele byly prachy na sanaci ztrátových matek v Německu.

  3. Do Německa ani do Polska nejezdím,tak nevįm,jak to tam se slevami je. Jen z doslechu vím,že např.v Lídlu v Německu měli stejně označené zboží, ale mělo lepší kvalitu jak u nás.
    Dost mě vadí ta drahota u potravin. Je to už neúnosné. Jsem důchodkyně 77 roků a na stará kolena musím přemýšlet, co si mohu dovolit koupit a co ne. Připomíná mě to dobu za komunismu, když jsem měla malé děti a šunku jsem kupovala jen pro ně nebo někomu nemocnému. A to byla kvalitní šunka, ne tento hnůj ze kterého hned teče voda. To jsme to v té demokracii dopracovali. A s touto vládou bude ještě hůř.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *