5. 5. 2024

8 příspěvků u článku “Tak to ruplo. Nakoupili stejné potraviny v českém a německém Kauflandu. Chutnají úplně jinak, v Česku odporné

  1. Ano, zrovna sem to chtěl napsat Starej Fotr dělal už nejedno video na srovnavaní potravin mezi Německem a Českem.

  2. To je vcelku běžná věc, ale není to zas úplně tak tragické. Týká se to nadnárodních koncernů a nikdo nikoho nenutí tyto výrobky kupovat. Vesměs jsou to beztak nezdravé srágory. Není problém si vybrat podobný výrobek od jiné značky, který bude třeba výrazně kvalitnější i chutnější. Mně třeba vůbec nechutnají německé uzeniny. S kvalitní českou šunkou se ty jejich vůbec nedají srovnávat. Nebo si nekoupím rybí prsty Nowaco, když u nás nemají alespoň 60% masa, ale koupím si jiné, třeba Mylord má 65% nemletého masa atp. Většinou je prostě k dispozici i kvalitnější alternativa od jiného výrobce. Tak tu ty srágory nekupujte a je to. Když to nebudete kupovat, výrobci budou muset svou strategii přehodnotit.

    1. Ja mam moznost nakupovat v nemecku a praci prasky a drogerii tam maj levnejsi,jogurty tam maji dobry.Jezdim tam jednou za mesic uz pres rok a budu jezdit dal .

  3. Stačí to nekupovat. Ale když se lid chová jako stádo volů, kterým stačí hezký obal, tak se nesmí divit. Samozřejmě že budou prodávat odpad, když to spokojeně sežerete.

  4. Hned u první zmíněné potraviny musím napsat,že nikdy nekupuju s představou vysoká cena = výborná kvalita.A kečupy v plastu už vůbec ne.Hodně známých tvrdí,že v takovém Lidlu je hodně potravin kvalinějších než ve zmíněném Kauflandu.Také mi to tam připadá,pokud to jde,nakupuju tam.Jinak maso a pečivo většinou u soukromých výrobců.Teď kvůli přídavkům hmyzu a podobných nechutností začnu kupovat i mouku a obiloviny a další produkty u farmářů.

  5. Nějak v tom článku nemůžu najít ten ruský řetězec.Pobavilo mne, že se v článku mluví o nápojích a potravinách, které vůbec nejsou důležité. Raději by měli psát o těch, které nelze tak snadno z jídelníčku vynechat.Kečup v plastu bych nikdy nekoupila,colu kupuju jen když je mi zle od žaludku(což se stane možná jednou za rok,když chytím nějaký bacil střevní chřipky) a přeslazené hnusné tyčinky nekupuju vůbec.

  6. Koupil jsem si Milku, Pizzu Ristorante, Máslo a další potraviny v Drážďanech a zadnej rozdíl v chuti jsem nepostrehl.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *