3. 5. 2024

9 příspěvků u článku “Proč je v Lidlu mléko o 20 korun dražší. Přišlo se na nehezkou věc

  1. O jakém mléku se tu hovoří? O té odstředěné a všeho zbavené bílé žbryndě?
    V životě bych to nedal do úst, natož žaludku. Cena může pro mě být i 100kč za litr. Už brzy kráva v chlévě zase 😉. Ahoj řetězce.

  2. Mnoho farmářů po celé zemi provozuje prodej mléka prostřednictvím mlékomatů, kde se dá koupit čestvé mléko přímo od krávy i za 16 kč litr. Na co kupovat ten odstředěný bílý sajrajt a ještě předražený v supermarketech?

  3. Ty ceny v Lidlu jsou s nějakou vysokohorskou přirážkou, ne? V Makru Hollandia 500g stojí i s DPH 17,-, 12% smetana Kunín 16,-, mléko polotučné 16,- a plnotučné 21,-. Takže problém asi nebude ve značkách, nýbrž ve zcela absurdních maržích běžných řetězců jak u klasických značek, tak i u těch jejich privátních. Oboje jsou enormně předražené. Asi si otevřu potraviny. Když si přihodím 20%, pořád budu o 1/3 levnější než kterýkoliv řetězec… 😀 Jenže problém je s lidmi, kteří jsou jako ovce a než by šli do levnějšího obchodu, raději se nechají holit v Lidlu a spol.

  4. Tak ať Lidl přestane prodávat značkové nesmysly a je po problému. Kvůli značkám tam fakt nikdo nechodí. P.s. a není to fuk? Stejně už jezdíme nakupovat do Polska a chleba si peceme vlastní.

  5. Do Lidlu nechodím a chodit nebudu! Vše je oproti německému trhu totálně předražené,nasrat a ať táhnou domů!!

  6. A to je stát, neumí klepnout přes prsty. Vzdyť je to prokázána lichva!
    Minimálně by se to mělo denně připomínat v médiích a Lidl by svou cenovou politiku jistě změnil.
    Po tomto článku bych v Lidlu nekoupil ani zápalky!

    1. To ale není záležitost jen Lidlu. Privátní značky mají všechny obchody. Albert, Billa, Penny, Kaufland, Globus, prostě všechny obchody. Navíc koho chcete klepat přes prsty? Výrobci to vyrábějí a asi se jim to vyplatí, nikdo je do ničeho nenutí. To že z těch stovek výrobců pak jeden brečí v médiích mě nezajímá. Teď to funguje jako normální tržní hospodářství. Sáhne do toho stát regulací a zase se to někde poděl* jako vždy.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *