2. 5. 2024

8 příspěvků u článku “Změna v placení kartami. Jeden způsob jejich použití definitivně končí

  1. Jen bych dodal, že při platbě mobilem například s pomocí google pay, nemusíte zadávat PIN ani při částkách nad 500Kč.
    Dnes už je nákup pod 500 výjimečný, měli by ten limit zvednout aspoň na 2.000.

    1. Při platbě mobilem limit není. Tam je to omezeno denním limitem, který je povolaný na kartě. Takže klidně můžete platit třeba 15000,- a PIN to chtít nebude. Je to podmíněno pouze odemknutím mobilu a to buď otiskem prstu nebo klasicky kódem mobilu. Pokud mobil není zabezpečený, je pak nutné se přihlásit i do mobilní aplikace dané banky.

      1. Samozřejmě, že tam ten limit je. Pro platbu do 500 korun totiž stačí mobil rozsvítit, pro platbu nad jej musíte odemknout, což se bere jako zadání PINu.

    2. Výjimečný? Jako fakt? Uvědomujete si, že platit kartou už lze i v nápojových automatech, kde stojí třeba káva 15 korun?
      Navíc je to bezpečnostní limit pro případ ztráty nebo krádeže.

  2. Magnetický proužek jsem letos v srpnu naposledy využil při placení kreditní kartou Diners Club v Hornbachu, kde tamní terminál zřejmě neměl aktualizovanou aplikaci pro akceptaci karet Discover/Diners Club, ale stalo se mi to letos poprvé, jinak také platím i u DC karet bezkontaktně nebo pomocí čipu.

  3. Nj, ale když jsem byl v roce 2019 v Kalifornii, tak v mnoha obchodech čip nefungoval, resp. jim to hlásilo nedostatek peněz na účtu a jediná možnost byla platba právě magnetickým proužkem. Bez něj bychom byli pěkně v háji.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *