29. 4. 2024

20 příspěvků u článku “Afghánistánu vůbec nerozumíme, říká arabista Pelikán. Místní ženy jsou se svým životem spokojené, “tlumočníci” jsou ve skutečnosti agenti

  1. Jen se podivuje, že tento člověkl se svými názory může dělat připosránkovi Babišovi nějakého poradce….

    1. ubožáku on mluví pravdu to ty neznáš proč nebojují doma za svobodu,stát, jsou to agenti,příšery který do evropy vozí ještě větší zlo amerika nebude dlouho trvat oni se vám odmění.

  2. Chtěl jsem nesouhlasit a pak zase souhlasit, ale Pelikán hodil moc ryb do mix24éru, na to abych se ke všem vyjádřil v jednom komentáři, takže napíšu vlastní pohled na celou situaci.
    Když pominu všechny spekulace o tom, co Afghánci chtějí nebo nechtějí, a zaměřím se čistě jen na logiku věci, tak nevěřím, že pomůže jakákoliv intervence.
    Dejme tomu, že tam ušáci opravdu šli potírat kajdu a Bum Ládina, ale nějak uklouzli po talibanánové slupce a pak se tam váleli 20 let…ok, to ještě chápu
    Pak pokropili Ládínka a dali ho sežrat rybám, které pak asi vytáhl Pelikán…?? Ok, tohle nechme bejt…no ale toho chlapa, jehož mrtvolu nám nechtěli ukázat, sejmuli!
    No a pak tam pár let honili další alkajďáky, které zabili, pak bylo dlouho ticho a zazvonil
    zvonec a pohádky….ještě není konec?
    Ne není!
    Každý princ by zabil draka, uřízl hlavu a odtáhl zpátky na hrad, ale američani nemají hrady a hlavu hodili do moře, takže tam zůstali dalších 10 let a dráždili dračí mláďata… pak je to asi přestalo bavit, zahodili vojenské hračky a jeli se domů ožrat.
    Takže největší velmoc odtáhla (a tedy i celé NATO) se staženým ocasem a se stařeckou demencí v čele armády, a v tu chvíli zahodila afghánská armáda zbraně.
    No asi ze strachu že?
    To se totiž tak běžně dělá, když na vás útočí vraždící psychopati, že se zahodí americký dotovaný rotační kulomet a schová se do přihrádky nad sedadlem v letadle.
    Akorát nevím jestli bylo dost přihrádek pro celou armádu, těch pár desítek tisíc nešťastlivců asi muselo umřít!
    Nebo že by se přidali k Talibanánu? To určitě ne!
    Stoprocentně se vzdali bez boje, jen aby mohli být brutálně popraveni!…což je asi také běžná vojenská strategie, zvlášť když jste v početní i technické převaze….
    No já to radši nebudu dál rozebírat, ale vzkázal bych Chocholouškovi, že Koudelka dělá v Americe prezidenta…věřím, že tím se vyřeší mnoho válečných konfliktů…

    1. No je opravdu vidět, že tomu moc nerozumíš. V této kmenové ,,zemi” není dezerce nic neočekávatelného a tu veleslavnou, okupanty NATO cvičenou armádu, není potřeba přesvědčit ničím jiným než příslibem beztrestnosti a pár dolary navíc. Ty popravy, pokud se vůbec konaly, tak zcela jistě pouze na bývalých prominentech a těch co se nenechali koupit. Ale v této části zeměkoule jich moc nebude, promineti ,,vzali čáru” a těch neúplatných tam bude ještě méně než v ČR.

      1. No, je opravdu vidět, že se sarkasmem v Babišině údolí nepochodíš….
        Kašli na to Pepíku, máš pravdu, 100% souhlas.

        1. Kašliky, kašliky, když si to přeješ. P.S. Burešovo údolí tato země není, tato země patří nám a tento zku.vysyn bude zanedlouho následovat příkladu soudruha afghánského prezidenta. P.S.S. Jen doufám že budeme ,,drsnější” než tálibové a tentokrát nebude žádná ,,sametovka”.

  3. Ani se mi moc nechce k tomuto říkat, co tento “znalec” Afganistánu vypotil. Ale jen na okraj: abychom přistoupili na jeho hodnocení Talibánu a dívali se na něj těmi správnýma očima, museli bychom zahodit celý vývoj evropské civilizace a morálky od antiky a osvojit si tu “pravou” islámskou, kterou nám Taliban do budoucna slibuje. Takže, připravme se na to, že nás budou nyní masírovat tihle “odborníci” na islám.

    1. Nikdo by nás nemusel ,,masírovat” a Talibán by nám mohl být doslova ukradený, stačilo by nepřistoupit na ,,Bušovskou” lež a propagandu. Kolik ,,talibanců” pilotovalo nad USA letadla 11.9.2001? Ani jeden, většina byli Saudové a zbytek ,,pomahačů” byli občané SAE. Kde ,,veleslavné” oddíly SEAL zabily Usámu? V Pákistánu. Ale tyto ,,chálifáty” jsou ,,spojenci”, tudíž bylo ,,demokratičtější” najebat se do Afghánistánu, že? P.S. Co si představuješ pod pojmem Evropská civilizace a morálka? Pokud by jsi znal historii Evropy, tak by jsi ke svému zděšení zjistil, že Talibán by se sem musel jezdit učit, aby uměl vyvražďovat, tak jak jsme se to naučili tady v Evropě.

  4. Arabista ?Chtěla bych ho vidět na místě těch ,,spokojených ” žen,které primitivové z Talibánu mlátí kdykoli se jim zamane,případně je rovnou znásilní a podřežou.Návrat do středověku je důvod ke spokojenosti?

  5. nechápu proč je tedy příjmají zločinci EU a ještě je chtěji přidělovat státum který je nechtějí jak to muže dopadnout že vedení EU dostané výprask!

  6. Má pravdu ,kdo rozumí jejich mentalitě?Bojuje se tam staletí,není to celistvej stát ale sestává z kmenu a ty se dost často zabíjej.Nikdo nemá právo jim přikazovat co mají a nemají dělat,oni nás taky neučí jíst rukama.V Číně zmidlej tisíce lidí miliony zotročej a jede se dál Rusáci dělali to samý

  7. Židé v nacistickém Německu taky “chtěli” nosit žlutou hvězdu a “libovali si” Norimberské zákony a jak je o ně podle nich postaráno. Alespoň to tvrdil volkgenosse Goebbels.

  8. Arabista Pelikán jen bagatelizuje lidské utrpení a z afgánské ženy dělá šmahem člověka druhé kategorie(viz”Co by taky četly a psaly, že?”). Michá doslova páté přes deváté a hodí se mu každý argumentační faul i vyložené dezinformace. Je zřejmé, že to napsal pro jednodušší čtenáře, kteří rádi naskočí na protimigrační rétoriku a nebudou zkoumat jeho tvrzení. Ostatně hovoří důsledně proti USA, což je vzhledem k jeho přesvědčení a zázemí pochopitelné.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *