26. 6. 2024

3 příspěvky u článku “Jíte brambory každý den? Raději se podívejte, co to provede s vaším tělem

  1. Jedovatá složka, která je nejvíce v zeleých bramborách (slupka zezelenala následkem světla), je i v zelených rajčatech a papřikách, je přítomna i v normálních bramborách nezelených, proto to s bramborami příliš nepřehánět. Pamatujte na to, že tomatin může vyvolat žaludeční obtíže, malátnost či dokonce bezvědomí. Obecně se konzumace uvedených zelených nedoporučuje. Rozhodně by si měli dávat pozor těhotné, kojící a děti.

    1. Hezká poučka. Pamatuji velmi dobře dobu, kdy byla móda, nebo jak to nazvat zacařovat, nakládat s cibulí zelená, nezralá rajčata. Ještě dnes se mi křiví ústa při této vzpomínce Mě, jako asi cca 10ti letému dítěti ta opravdu velmi specifická chuť vůbec nejela. Ale ostatním to velmi chutnalo. Žijí. Neotrávili se. Jsou ve velmi vysokém věku. Nebolel je tehdy žaludek, ani střeva. Neomdlévali. Čímž nespochybňuji, že ty jedovaté látky tam jsou. Chci pouze říci na základě této prožité osobní zkušenosti, že teorie a praxe se od sebe mnohdy velmi liší a také bude záležet na každém jednotlivém organizmu, kdy toto zřejmě v rozumné míře neplatí univerzálně. Někomu se obrátí,, kufr” po požití třeba velmi zdravých potravin a může skončit na JIP.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *