Už žádný zápach ze smažení. Pomůže trik, kdy nepotřebujete okno ani digestoř

Dopřáváte si rádi smažené pokrmy, ovšem trápí vás následně zápach, který jejich příprava obvykle způsobí? Velký problém je to zejména v menších bytech s nepříliš dobře řešeným odvětráváním v podobě okna či digestoře. V takovém případě může zápach v prostoru ulpívat nepříjemně dlouho, a pokud smažíte skutečně často, přetavit se i v přetrvávající “vůni domova”. To si pochopitelně nikdo nepřeje. Naštěstí se tomu dá předcházet.

Bílý ocet vás zbaví zápachu

Pokud si myslíte, že zápach je nedílnou součástí smažení, jakousi daní za to, že si pak můžete vychutnat výsledný pokrm, jste na omylu. A skutečně k tomu nepotřebujete vyvětrat ani spouštět digestoř.

Jednu věc ale potřebovat zcela jistě budete. A tou je bílý ocet. Věřte nebo ne, ale tento prostředek dokáže zápach ze smažení pohltit, aniž by vytvořil zápach nový. Jak tedy na to? Nalijte bílý ocet do hrnce, přiveďte k varu a nechte ho vařit přibližně pět minut. Následně by měl být zápach pryč.

Foto: Shutterstock

Další způsoby

Jde o velmi účinný způsob, jak se zápachu zbavit, nikoliv však jediný. Existují i další osvědčené metody, z nichž si můžete vybrat tu, která vám nejvíce vyhovuje, případně je zkombinovat.

  • Když začne olej pěnit, přidejte do něj špetku soli.
  • Z obalených řízků oklepejte strouhanku. Pokud je jí příliš mnoho, bude se připalovat a zapáchat.
  • Ve chvíli, kdy olej rozpálíte, přidejte do něj trochu oleje studeného.
  • Přidejte k rozpálenému oleji kousek korku.
  • Maso před smažením pokapejte oleje. Omezíte tak tvorbu zápachu.

Foto: Shutterstock, zdroj: Country Living

Nenechte si ujít
Odebírat
Upozornit na
guest
1 Komentář
Nejstarší
Nejnovější
Inline Feedbacks
View all comments