3. 5. 2024

12 příspěvků u článku “Trh s elektřinou a plynem pro domácnosti se hroutí. Dodavatelé odmítají nové zákazníky, nevyplatí se jim

  1. S Bohemia mám špatné zkušenosti, jejich náhončí se vydávali za kontrolory firmy u které jsem měl smlouvu na elektřinu, jeden mi dokonce vyhrožoval, všechny jsem vyhodil!

    1. Jo Bohemia energy mi volali, prý mi dají levnější elektřinu, prý mám říct, kolik platím a u koho a že mi to dají levnější, ptala jsem se, za kolik mají elektřinu nenene prostě řekněte nám…

  2. Pointa je v tom, ze elektrarny se snazi prodat svoji produkci v horizontech 2-3 roky dopredu a na zaklade toho nakupuji suroviny.

    Spekulanti ocekavajici zaporne sazby elektriny ci kratkodobe kontrakty zjistuji, ze produkce elektriny je vyprodana a v soucasne dobe neni nikdo, kdo by ji dodal.

    Vse resi trh, muze se postavit nova elektrarna, coz trva roky ci desetileti, nebo si clovek muze trhnout nohou, coz se da udelat i hned.

  3. Tak to je “super”. Inflace, problémy s vodou, nyní nedostatek elektřiny a plynu, nejsou čipy- tak prý auta, mobily, PC nebudou… Ještě ten covid… Prý je nedostatek papíru…. uf…. Co tam je dalšího?

  4. Proč máme mít 150, nebo kolik vlastně dodavatelů? Cožpak každý z nich má za barákem elektrárnu, nebo snad vlastní rouru k plynojemu? Ve skutečnosti jen kradou lidem peníze. Že se energie musí zaplatit, ano, souhlasím, ale nepotřebuji 57 managérů, 273 podmanagéry a 12 nadmanagérů.

    1. Tohle by platilo u zdravotních pojišťoven, které ze zákona hradí stejnou péči stejnými částkami a tedy jejich provozní náklady odčerpávají zbytečně peníze. I když i tady je otázkou, nakolik by ta jedna dokázala fungovat efektivně. Ale přeprodejci elektřiny mají pravděpodobně mnohem menší provozní náklady než dominantní ČEZ a cenu elektřiny nijak nezatěžují. Teoreticky je to schopna to dělat i jednomužná firma, podobně, jako alternativní telefonní operátoři.

    2. Ale potřebujeme! Před 50ti lety měl vysokou každý stý dnes ji má každý druhý musíme jim přidělit práci a to aby nad každým řemeslníkem stalo aspoň dvacet vzdělaných jeden už je málo 😁

  5. Tak, jako skončily Telefonní, Pevné Linky u obyvatelstva a nahradily je Mobilní operátoři, podobně skončí dříve, nebo později Energetické Sítě pro maloodběratele a Nahradí je Domácí energetické systémy různého druhu .
    Do popředí se pomalu prosazují Elektrické Zdroje na Volnou Energii .
    Takový zdroj se nastartuje podobně, jako běžný spalovací motor,
    baterií na 12 Voltů.
    Jedná se o generátor v pevné fázi, bez točivých elementů, životnost je tedy téměř neomezená .
    Jde ve své podstatě vlastně o Elektronický Měnič, bez reakčních částí (magnetických obvodů), zapříčiňující ony elektrické ztráty a nemožnosti dosažení zisku, více jak 100%.
    Druhým faktorem dosažení zisku více jak 100% je použití tzv. Bifilární cívky
    (vysoce efektivní el. obvod), zajišťující zesílení, interferencí, harmonickými,
    parazitními kmity, následně usměrněnými rychlými diodami, Kondenzátor na vyhlazení. Dále již lze takovýto stejnosměrný proud dále využívat obvyklým způsobem.
    PS: Podobného efektu zesílení dosáhneme třifázovým buzením, různými kmitočty do tří cívek, navinutými na sekundární cívku pro pohon spotřebiče.
    Nutno nastavení co největších interferencí – zisku.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *