30. 4. 2024

26 příspěvků u článku “Jde do tuhého. Čechům se znehodnocují peníze extrémním tempem. A bude hůř

  1. Nanažranost všech od nadnárodních korporací po posledního hospodského v Čr !! Proč mohou mít Maďaři o 11% menší cenu plynu pro domácnost po řijnovém zdražení než je tomu v Čr ? Proč muže stát nafta v Rakousku 1.26€ (33.20kč) a v Čr 34.50kč ? Proč v Německém obchodě stojí 1kg Nutelli 3.39€ ( 90kč) a v Čr 139kč Fa deo spray 1.48€ (40kč) a v Čr 69kč plechovka Redbullu 0.88€ ( 23kč) a v Čr 39kč 250g másla 1.14€ (31kč) a v Čr 39kč atd.atd.atd. ?!!!

    1. V BELORUSKU 1L BENZIN 17KČ.ENERGIE LEVNE.ŽIVOT NORMALNÍ.JÍDLO KVALITNÍ A O POLOVIC AŽ TŘETINU LEVNEJŠÍ. MAM POKRAČOVAT?????EU JE JEN ZLODEJINA NE???

    2. Co třeba proto, že v Německu tam mají o 2% nižší základní sazbu DPH? A taky mají obchodníci nižší náklady na spoustu dalších věcí – třeba místo dvou leté záruční lhůty mají jen dvouletou reklamační lhůtu (což asi většina laiků nerozliší, ale v nákladech to rozdíl je). A tak by šlo pokračovat. K nákladům v ČR si musíte připočíst i náklady například na zajištění vyšší míry ostrahy a vyšší výdaje na odstraňování škod.

    1. Čim koblihy zařidily zdražení emisních povolenek výmyslu té vaší zkurvené Eu ? Jak mohou koblihy za to že Opec nechce zvýšit těžbu ropy a tím snížit její cenu tim pádem nižši cenu za naftu a benzin? Jak mohou koblihy za zlodějské zdražování v restauracích kdy chtějí např. za smažený sýr s hranolkama 145kč ? Jak mohou konlihy za to že díky kecum a činum proti Rusku odebíráme od Rusu plyn o 14% dráž než Maďarsko ?

      1. No,tak-po lopatě-mohou za to ti vaši,zasraní komunisti,co tady naskákali rychle do ANO a vedli to od desíti k nule, kapiš soudruhu Nováku-poněkud přitroublý !!

        1. To je přece jasný, že za tu současnou inflaci může Babiš a né celosvětová situace zdražování vstupů.
          Říkal to pan profesor Fiala, který slíbil, že s Babišovou drahotou skoncuje, takže se už těším jak za jeho vlády nastane masivní zlevňování. Protože přece slušní politici, jako je on, své sliby plní!

  2. Tak hlavně je třeba šetřit na důchod. Pokud se ho mladí vůbec dožijí, budou si moct za ty znehodnocené peníze koupit 3 rohlíky, nebo si těmi úsporami 10x vytřít zadek.

  3. Protože u náschybí konkurence. V malé proivatizaci prakticky zanikla obchodní síť a vščude se nasáčkovaly hypermarkety. Po čase ty lepší odešly- Carrefour nebo Inspar a zůstali šmejdi jako Abert, Penny nebo Lidl. Vše se dělo v režii pravice. Takže bude ještě hůř. A pokud malý živnostník volí ODS tak není co dodat

  4. ME HUŘ NIKDY NEBUDE NAOPAK ČÍM HUŘ TATO HNUSNA POLITIKA PRO VETŠINU LIDÍ DELA TIM LÉPE SE ORIENTUJI A DOKAŽU SI V ŽIVOTE PORADIT. AŽ DO 7LET ZDE BUDE CHUDOBA ZAHY ODEJDU Z CELE EU TAM KDE JE SVET NORMALNÍ.ŠEL BYCH KLIDNE HNED ALE MUSÍM POČKAT 8LET NA PŘEDČASNY DUCHOD TEDY ALMUŽNU.CO JSTE VY PITIMCI ZVOLILI TAK SI TO K TEM 32LETUM OD 1989 PŘIČTETE A HLAVNE NEBREČTE,NESTEŽUJTE SI!!!! STEJNE TO NIKOHO NEBUDE ZAJÍMAT.

    1. Nikdy neříkej nikdy. MMch. kde je svět ještě normální???? Možná tak někde v pralese, ale i ten za chvíli lidi vykácejí.

  5. vystrkat všechny politiky z dozorčích rad a spolků a možná by byly energie levnější, těch co se pasou na čezu je opravdu mnoho.

  6. Však není žádný problém. Sáhneme do rezerv, které babišek s frau schiller udělali. A jo vlastně…

    No tak nic, tak využijeme těch investičních fondů, které babišek s frau schiller vytvořili. A jo vlastně…

    No nic, tak nám aspoň pomůže ta super spásná evropská únie, ke které teď i nová vláda poleze tak moc do prdele, že nepůjde poznat, kde eu končí a češi začínají. A jo vlastně…

    No, tak se nedá nic dělat. Vypneme elektřinku a zpátky do jeskyní. Náčelník bude ten, komu zbyly zápalky!
    Přednostně půjdou určitě příkladem piráti a ostatní eko pitomci. No a dál samozřejmě babiš banda, která tohle zapříčinila. Určitě mají sebereflexi a svou chybu budou rádi takhle kompenzovat.

    Popravdě, pokud má někdo nějaké řešení, tak bych ho také rád znal. Nelíbí se mi, že budu muset rušit své investice, ale já kvůli chybám babišovců a euro sráčů nebudu po tmě a bez tepla

  7. ČSOB se snaží inflaci skrotit a další blábol inflace je uměle vytvořená a to s jednoho důvodů,lidé co ušetřili během covidu a neutráceli,tak je třeby vymyslet inflaci a znehodnotit lidem peníze na učtech teda v bankách.A začalo se vše zdražovat to má zastavit koupě schopnost nám všem a další následek je obchodní řetězce už neví co by za své nekvalitní zboží chtěli. Ale jak se říká lidi musí jíst a nato sází spousta řetězců,proto vyhánějí ceny ovoce a zeleniny do ne zavratné výše a je jim jedno zda se prodá nebo ne ? Neboť vše je tak drahé že i stoho mála co se prodá jim zaplatíme my za předražené potraviny,zeleninou a ovocem.

  8. Vzpomínám na TV projev Milouše Jakeše: “Mezi lidma je moc peněz, musíme je o ně obrat. Ještě nevím jak, asi přes auta a byty.” Na jídlo lidem neměli odvahu sáhnout.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *