5. 5. 2024

3 příspěvky u článku “Chyby, které vás mohou připravit o velkou část důchodu, aniž byste si toho všimli

    1. Valorizace počítaná podle rozhodnutí Ústavního soudu je de facto potvrzením vedoucí úlohy totalitní KSČ tímto orgánem.
      Za socialismu žádný apolitický nestraník nemohl vykonávat lépe placenou řídící funkci, protože to tehdy bylo výsadou členů KSČ (mistr, vedoucí, ředitel apod.). Tito lidé proto měli nižší příjmy! Závěry ÚS jsou nespravedlivé a lživé. Tvrzení MPSV, že si lidé s tehdy nízkými příjmy nezaslouží stejnou valorizaci jakou dostávají býv.nomenklaturní komunističti kádři je na žalobu k Evropskému soudu.

  1. Někde jsem narazil na výňatek předvolebního programu koalice SPOLU, kde bylo psáno, že jednou z jejich priorit je zkrátit dobu sociálního pojištění pro přiznání důchodů z 35 let zpět na 25 let, jak to bylo kdysi. Dneska jsme v tom 35 letém povinném pojištění v EU naprosté unikum. Nikdo nemá tolik let povinnost platit na důchod, jako Češi. Všude to je max. 25 let. Proto u nás už je velký problém se vzrůstajícím počtem lidí, kteří ač dlouhá léta pracovali, na důchod k vůli nesplněné podmínce placení 35 let nedosáhnou. Většinou k vůli zdravotním problémům a nemožnosti pracovat nebo věkové diskriminaci od zaměstnavatelů. Zajímavé je, že tu povinnou dobu pojištění z 25 let na 35 let zvýšili ti samí šmejdi, co ji teď prý chtějí snížit. No, dá se potom věřit takovým?

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *