29. 4. 2024

21 příspěvků u článku “Další cenový šok, tentokrát pro lidi v bytech. Teplo jim dramaticky zdraží, účty budou dvojnásobné

  1. Jste jen zlodějský darebáci nic víc !!! Jsem zvědavej zda se ten to národ konečně probudi a vypuknou obrovské občanské nepokoje díky nezkutečné drahotě díky darebackým distributorum – proč v Německu platí v panelovém domě v bytu 3+1 měsiční zálohu kolem 28€ a za elektriku 55€ a po nás ty kurvy zlodějské chtějì 2.400kč za elektiku a 600 kč za plyn tak též za byt 3+1 když ještě v srpnu byly zálohy na elektriku 800kč a na plyn 360kč ?!!! O 300% dražší elektrika když její cena na burze v Lipsku se zvedla o 100% a nyní je oproti září dražší o zhruba 85% !!!

    1. Jestli to zase není test, co Češi vydrží, co si ještě nechají líbit. Možná řízený ze zahraničí. To už tu bylo hned po převratu 89. Mocní to sem tam na nás zkoušejí, napínají strunu a podle toho upravují strategii jak nám sebrat víc peněz a víc přitnout, tedy ubrat svobod aniž bychom se bouřili. Dělají to salámovou metodou, kousek po kousku. Taky se může jednat o odvedení pozornosti od zásadních změn nebo dějů, které by se Čechům nelíbily. Lidi, když se dostanou do stresu o vlastní existenci, potom si nevšímají, co se děje kolem nich a mocní mají volné ruce.

    2. Měl by sis nastudovat dějiny ! Poznal bys co je to imperiální politika,a hned by ti bylo vše jasné.Po rozpadu Rakouska Uherska vzniknul stát ČSR ,a jeho vůdci korunu zpevnili z prostého důvodu,že nachtěli přijít o majetek,který tu vytvořili minulé generace.Po roce 1990 se šlo opačný směrem a koruna se devalvovala s cílem rozprodat nadnárodním společnostem veškerý majetek za hubičku.Což se jim povedlo dokonale.Tak my musíme za to tvrdě platit !

    3. Z toho co píšete vyplývá, že jste vsadil na špatného distributora (BE?). Nevím proč by se měli ve vašem boji angažovat jiní a vyvolávat riskantní nepokoje, které vždy vedou ke zhoršení. Mě zajímá právní prostředí a správa věcí veřejných. Ale při pohledu na nejvyšší ústavní činitele v této zemi je zřejmé, že to tady bude pokulhávat vždy. Můžeme si za to sami.

    4. I kuš ty kobliho hloupá… Ministr financí z Nálevny u chcíplého psa tady chyběl

  2. A to je jen začátek,od ledna zdraží znovu naprosto všechno.spolu mafia chystá opět rozjet rozjet kamosum solary.stane se potom, že na zimu vypnete kotel ,zimu preckate v roláku, aby jste jim nemusel dát 100k za plyn a potom…. přijde velké finále platba za jistič,plynoměr či vodoměr 3k měsíčně.nemejte strach, vše je nachystáno, promyšleno z této smyčky není úniku.;))

  3. A to je jen začátek,od ledna zdraží znovu naprosto všechno.spolu mafia chystá opět rozjet rozjet kamosum solary.stane se potom, že na zimu vypnete kotel ,zimu preckate v roláku, aby jste jim nemusel dát 100k za plyn a potom…. přijde velké finále platba za jistič,plynoměr či vodoměr 3k měsíčně.nemejte strach, vše je nachystáno, promyšleno z této smyčky není úniku.;))

    1. Vite, ona ta elektrika nejde dost dobře skladovat. Kdyz si objednate kapacitu tisic rohliku a neodeberete, tak se v zasade nic nedeje, daji se snist i den dva pote..pripadne se daji ususit nebo hodit slepicim. Ale tohle s elektrinou neudelate. Je to par let zpatky, kdy mela byt platba za jistic zvysena, a docela podstatne. Ale elektrina samotna by uz byla temer zdarma..mnul jsem si ruce pac pro mne by to znamenalo, ze bych musel zvednout spotřebu ze 7 na 9 MWh ročně..a pritom bych platil stale stejne…a celkove by jsme se posunuli vic k civilizaci..elektrina pere topi, pohani segment zabavy ap., a do stodoly a garazi bych nemusel s celovkou, abych jakoze ušetřil……..bohuzel vidlakum s rocni spotřebou motajici se nekde kolem pul MWh za rok, kterou jednou za cas na chate spalili v cirkularce to nevysvetlite.Drzeli si jistice jakoby tou elektrinou topili, ale zvyseni plateb za REZERVACI prikonu na adekvatni uroven se jim nelibilo. Vyrobci elektriny pro ne ale ze zakona museli drzet generatory zapnute, a to musi nekdo zaplatit…Takze cez a spol meli v podstatě dve moznosti, bud tu nadvýrobu pro vidlaky zapocitat nam vsem anebo ji odprodat na burze..a tak vznikly ruzne bohemie.. A tak kdyz neco musite prodavat pod cenou bo to nemáte kde ani jak uskladnit, logicky vam nezbyde na rozvoj… Tak si ty ceny ted uzivejte. Pokud postavime elektrarny a zacnem elektrinu vyrobet je treba ji taky hlavne pouzivat..a zaplatit…jinak se odrbavate hned dvakrat..prijdete o uzitek z vyrobene elektriny a jeste ji musite prodat pod naklady na jeji vyrobu…takze cechackovske setrilkovstvi a vycurankovstvi lidi zase jednou dohnalo, a dobre vam tak. .Pac vyrobci nam budou tezko s cenou kyvat kazdou hodinu denne..to bych ani sledovat nechtel, na burze musite byt 24/7 a ladit spotrebu s vyrobou,..a tak chytrou a automatizovanou domacnost hnd tak kazdy nema, aby mu pračka reagovala na pohyb na burze. Tedy lidi maji co chteli.

  4. Mě ty ceny energií vůbec neděsí, ať si mě klidně odpojí.
    Já si posvítím čínskou lidově demokratickou čelovkou na fotografii Václava Havla a zahřeje mě vědomí, že pravda a láska zvítězila nad lží a nenávistí!

    1. Nás, Čechy zahřeje brzký pohled na lafetu,kde bude obří rakev, pokrytá obříma rudýma smrdutýma trenkama!!

  5. Kam se v Čechách podíváš všude samej zloděj , vyžírka a skur..vysyn , samy si přidávají a nám dřou ze hřbetů kůži , hnus fialovej .

    1. Kam se v Čechách podíváš…,a to jsme přece my,větší polovice,každý vidí jen ten”mrzký peníz”…

  6. Choďte do práce a makejte a budete mít na teplo.
    “Ganze tsechische volks is eine simulanten bande…”

    1. Ty debile ! Do práce z mého okolí chodí všichni a to i na 12hodinové šichty za 29 tis. hrubého – tak že pro ně měsiční nárust o 1200kč za zdraženou elektriku a plyn jsou velké částky + zdražené potraviny a benzin dalšich zhruba 1 tis kč měsičně na víc !!!! A co duchodci ty hovado ?!! Většina vdov a vdovcu má max 16 tis.duchod a pro ně i o 800 měsičně dražši elektrika a plyn je neunosné !!!

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *