5. 5. 2024

15 příspěvků u článku “Češi doslova vybrakovali státní dluhopisy. Stát jim musí platit královský úrok, a tak prodej raději stopl

  1. Jak už teď lžou tak je to pecka a aby to s těma jejich slibama s úrokami nedopadlo tak že nedostanou ani korunu. Naši páni toho už naslibovali a dávali garanci a pak až lidi nalákali do podnikání tak je sprostě v rámci retroaktivity okradli.

    1. nechápu ty mínusy… samozřejmě, že trefa do černého. Je to jako vybrat si záměrně chcípající firmu v totálním krachu a nainvestovat do ní a čekat zisk😂😆🤣

  2. Manipulace státu s penězi je vždy podvod, můžeme očekávat už jen snižování hodnoty naspořených finančních prostředeků – čili je to MĚNA. Stát nepotřebuje aby občan vlastil finance, občan je povinen platit,platit,platit. Jen jako dojná kráva.Kdo věří státu a v uvozovkách -DEMOKRACII – je houska hloupá.
    Je to hra, Blbý a blbější.

  3. Až se bude rabovat i zbytek, tak mi nezapomeňte poslat pozvánku.
    Já to vždycky prošvihnu!
    Třeba tenkrát při kupónovce! Já mylslel, že podporuju rozvoj ekonomiky, když prodám svoje kupóny soukromému investorovi, který již má lidské i materiální zdroje, aby dokázal dále rozvíjet ten či onen průmyslový podnik!
    Bohužel jsem byl úplně vedle, což mi došlo až tak za deset let.
    Nemám rád takové ty aeronetovské pindy a jiné konspirace, ale zároveň vidím, jak nám neustále někdo holí prdel, a bohužel jsem to já, a i vy všichni, kdo tu prdel nastavujeme.
    Neberte to jako kritiku české inteligence nebo morálky, ale uvědomte si, že se pořád chováme jako členové družstva, nebo KSč (většinou obojího).Krademe si z vlastní kapsy.
    Ale to už tak u podrobených národů bývá.
    Víte, co je roční sedmi procentní úrok, v poměru k úsporám obyčejného průměrně placeného čecha?
    Je to učiněné hovno!
    No ale když si koupíte dluhopisy za pár desítek milionů, tak by to byl slušný zisk i pro hlavního dovozce heroinu, nebo očkování proti covidu.
    Ne že bych stavěl na roveň pár let starou vakcínu s desítkami let prověřeným ziskem ze smrtonosného heroinu, je to jen přirovnání.
    Chtěl jsem pouze podotknout,
    že není všechno zlato, co se třpytí.
    No, ale s tím si spekulanti nedělají hlavu, to vyžere až třetí stav (kdo nezná ten pojem, nechť si osvěž období francouzské revoluce).
    Já si státní dluhopis nekoupím, stejně nedostanu zpět co mi jeho emise ukradla, ani se 7%ním úrokem.
    Neplatil jsem celý život daně, abych si pak kupoval zpátky moje vlastní investice.
    A jaké má na to někdo jiný právo?
    Proč musím platit z vlastní kapsy, aby si někdo z veřejných, a tím i mých peněz, dělal něco jako jako zastavárnu?
    Já si nepamatuju, že by mě někdo přizval k schvalování ústavy, nebo nových zákonů, přesto jsem jim podřízen a moje jediná volba, je volba chunty, co mě bude ovládat.
    Jestli někdo myslíte, že je to ku prospěchu věci, tak nebudu klást odpor vašim úvahám.
    Netroufám si nic tvrdit, ale státní dluhopisy mi připadají jako kastrace demokracie.
    Ano, máte možnost si ve volbách zvolit kterého eunucha chcete….
    ale to už je vlastně také kastrace, takže…?.
    Zjišťovali jste někdy, komu vlastně všichni dlužíme?
    No dlužíme pravým vlastníkům světa, ne těm, co finannční poměry zneužívají, ale těm co jim vládnou.
    Volíte pravici, nebo středovou koalici (co úřaduje jen ve středu) nebo kdo ví co, ale podstatou věci se nezabýváte.
    Tohle je snad poprvé v dějinách, kdy český kovář kovající ze stejného železa a stejně efektivně, uznal, že jeho práce stojí po třiceti letech západního řiťolezetctví za míň, než ta samá práce skopčáckého vyvolence, který dostal za uši v pětačtyřicátém a hned pak obrovský kus dortu, co mu vydržel tak dlouho, že zbylo dost i na sjednocení Německa po zboření Berlínské zdi.
    Jo, my jsme asi hodně v mínusu už u Karlíka čtvrtého, jinak si to nedovedu vysvětlit.

    1. Už vidim ty pindy o německé ekonomice, nenamáhejte se. Radši si zjistěte něco o poválečném německu, zjistíte, že našich 40let z rusákama se rovná německejm 40ti letům s američanama akorát diametrálně odlišně.
      To, co stálo udělat z hromady suti opět Německý stát, by stačilo na stvoření Českého Švýcarska a tím nemyslím tu přírodní památku.
      Určitě se najde spousta mladíčků, co mi budou oponovat, že za naší současnou situaci může 40let v komančském týpí a mají pravdu, ale po třiceti letech služby unijním kolonizátorům, by to už mělo nést nějaké ovoce, ne?
      No němce zafinancovali amíci hned potom, co vyvraždili čtvrtinu evropy! (Nacisti jí vyvraždili, ne američani! aby mě někdo nepochopil špatně)
      V čem to ale vlastně vězí? Jsme tak špatní pracovníci? Nebo máme tak špatnou technologickou úroveň?
      OK, já dělal mistra na plastech v Leifheitu v Blatné, technologie odpovídala standartům firmy, pracovní doba i produktivita taktéž.
      Nebudu zveřejňovat, na kolik jsem si přišel, bylo to 10-12let po revoluci, Německo jsem znal jen z vyprávění, a těch cca 16 kačen mi přišlo ok.
      Do dneška se platy moc neposunuly a vzhledem k cenám a inflaci mám důchod jako Azerbaklažánec.
      Jako já jsem za to vděčnej, pořád lepší než spoléhat na děti nebo charitu nebo mnišské řády…fakt nerad bych žil ve sředověku 😀
      Ale proč z nás pořád někdo musí dělat dementy?
      Tak to řekněte, že jsme druhořadí členové unie, něco jako ta brejlatá tlustá holka, kterou všichni potřebují akorát aby je doučovala pravopis a matematiku, a pak jí ukradnou kapesné a svačinu.
      Já bych to třeba bral, pořád lepší než ta halucinace o pokroku a ignorace rostoucího státního dluhu.
      Každá vláda jako by přišla k hromadě hoven a řekla si: ,,no, to neuklidíme, ale přidáme tam pár bobků a půjdeme do hajzlu.
      Sorry jako, ale tohle nejde vyjádřit 100%ně slušně.
      Já mám rád mojí Českou vlast, ale poslední dobou to tu zřejmě tahá papoušek z klobouku.

    2. Slušný elaborát i s tím přídavkem o skopčácké ekonomice. Každé slovo podepisuji. Není tam, alespoň pro mě cokoliv na čem bych se názorově neshodoval. Snad jedinné, já Česko nesnáším. Mám k tomu blešímu cirku negativní stav. Více nenávistný už. Jinak 👍

      1. Buďte rád za nenávistné pocity, já už jsem tak vyhořelý, že necítím nic, ani když si sednu na nůžky.
        No, ale i tak si to Česko nezaslouží.
        Nemusíte mít rád českou vládu ani české lidi, ale skutečný vlastenec miluje ten blbej kus hlíny, ať se na ní děje cokoliv.
        Dost jste mě nadchnul pro Polsko, ale holt českej pařez do Polska nepřesadíš.
        Ohledně toho elaborátu..no, šel jsem dneska na mix se staženým ocasem a že si budu sypat popel na hlavu a slibovat, že už nebudu chlastat….no ale světe div se, asi jsem to zvládnul!!
        Mám tři plusy, nebo tři ukřižované křesťany…záleží na výkladu zdejší symboliky. Legendu jsem k tomu nikde nenašel, tak mě kdyžtak omluvte….
        Hlavně že už to nemusím svádět na kamaráda Fruko Schulze z Jindřichova Hradce.
        V této slabé chvilce, která se našemu ústavu děje maximálně jednou za deset let, bych se chtěl omluvit za všechny své předešlé, současné, i budoucí kousavé komentáře.
        Máma mě balila do kousavé deky místo do zavinovačky!

        1. tak jsem vám něco zábavného napsal ze své návštěvy česka, ale skočil na to cenzor a vy se nic nedozvíte. Mějte se. Držím vám palce.

          1. Kupuju palivo jedině od Orlenu. Když jsem natankoval v kotlině, tak jsem daleko nedojel. Tady doma, když natankuju mám pocit bezedné nádrze. Auto si,, mlaská”a přede jak hodinky. Neškube a má výkon. Neředěné palivo je neředěné palivo…

        2. Jak píšete, že už necítíte nic. Taky mám změny. Kdysi jsem se buď trápil, nebo zuřil. Teď jsem ve fázi, kdy se kotlině jen směju. Chcete li, tak škodolibě vysmívám. Jakési osobní zadostiučinění. Ještě nedávno pomahačky byly v roli mlátiček za absenci plíny. No, zkrátím to. Od Mařce mají určité profese vyhrnout rukávy. Befelem. Ejhle. hlavně ty skupiny co dělají ostatním inferna. Proč se najednou staví na zadní, že nechcou. Ať si vezmou i to moje. Vždyť jsou přesvědčeni jak je to bájo, tak ať drží kušny a mažou si pro to. Snad se nebojí ogaři a dcérky😅🤣😂

  4. On ten úrok zase tak královský nebude – odvíjí se od oficiální inflace, tak jak ji vyhlašuje Český Statistický Úřad. To je taková ta inflace, pokud byste si kupovali zejména lokomotivy a hřebíky, reálnou inflaci to nepokryje. Nicméně i tak bylo zábavné sledovat, jak byla při pořízení dluhopisů paní v bance (“oficiální distributor”) nepříjemná jak plyn a snažila se to klientům vymlouvat, protože to nebyl produkt banky…

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *