29. 4. 2024

5 příspěvků u článku “Oblíbená potravina v Česku prý likviduje DNA lidí. Stačí si ji dát jednou a je zle

  1. A možná bude hůře. Tráví nás tímto jako potkany, protože pro ně potkany jsme.
    Doporučuji zbavit se bytů a skupovat co jde na venkově. I stará stodola jde předělat. Získat půdu a začít na ni znovu pracovat. Chovat alespoň drobná, hosp. zvířata. Zakládat komunity a vyměňovat si zboží. Ten ma přebytek toho a ten zase onoho.
    Vyjít a vymanit se z toho městského pohodlí, které zabíjí ve všech směrech. Hrozný vzduch, nepohyb a špatná strava. A také televizní zprávy a pokleslá rádoby zábava plná slizu všeho druhu.
    Nejsem rádce teoretik. Tohle jsem udělal sám a po padesátce. Nic lepšího jsem udělat nemohl a mohou opravdu skoro všichni. Vylidněte jim města, kde Vás chovají jako laboratorní myši. Vybodněte se jim na práci a pracujte pouze pro sebe a svou rodinu. Jde to. Věřte mi.

    1. No moc hezká představa. Ale když žijete v pronájmu a z ruky do huby. Tak není na to,aby si člověk koupil něco svého.

      1. Žil jsem kdysi v pronájmu a z ruky do huby, má pozdější manželka taky tak. Dnes bydlíme ve vlastním na venkově, a rozhodně se nemáme špatně. Jsme i zajištění na stáří, důchod nás zajímat nemusí. Stačilo jen jen nebát se změn a hlavně makat.

    2. “Tráví nás tímto jako potkany, protože pro ně potkany jsme.”
      Kdo jsou oni? Pro koho jsme potkany, kdo nás tímto tráví a proč?

    3. Ahoj Antoníne.
      Dávám Ti za pravdu. Ve svých 55 letech jsem vzal svoji pronajatou půdu od velkozemědělců a založil sad. Nyní již začíná rodit a z náletových bříz jsem si letos poprvé vytěžil palivové dřevo. Omezil jsem plynové topení a tuto zimu jsem topil dřevem. Když jsem dům stavěl, vystavěl jsem pět komínových trub ve třech komínech. tenkrát to vypadalo jako dům – pekárna. Nyní po 40 letech jsem je zprovoznil a i když vím, že jsem se tím vrátil o 50 let zpět jsem spokojený, protože neplatím překupníkům za předraženou energii a radši zaplatím českému hajnému a i když je to s prací ještě polovinu nákladů ušetřím. Mohu všem doporučit. Od malinka jsem byl členem chovatelů drobného zvířectva a i když vím, že to je práce a šlapání v hovínkách. Měli jsme slepice, já holuby a králíky a sem tam husy z toho mi do dneška vyšlo, že nejlepší je pár slepic. Odpadá veškerá šlechtitelská práce – schánění samců z cizí krví a tak, odpadá i zabíjení králíků a máte ze tří slepic cca dvě vejce denně což pro spotřebu stačí bez skladování a prodávání. Mohu také doporučit.
      Pěkný den
      cechoslovak

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *