29. 4. 2024

36 příspěvků u článku “Stát chystá záchranu pro občany, kterým náhle stouply platby za elektřinu a plyn. Půjde o formu příspěvku pro 3,5 milionu Čechů

  1. To je sice krásný krok vlády. Ale přijde mi to minimálně nespravedlivé ke všem ostatním co na případnou dotaci nedosáhnou jelikož mají vyšší plat.
    Jako pardon,ale pokud někdo vydělává málo a nesnaží se dělat nic proto, aby zajistil sebe u svou rodinu, tak pak je to jeho boj.
    Stát by měl plošně regulovat cenu energií a ne opět rozdělovat společnost na ty co jsou “chudáčci” a na ty, kteří jsou schopni platit své závazky.
    Přeci je každého volba jakou bude vykonávat profesi a za jaký plat.
    Zbytečně jsme se neučil, nesbíral celý život zkušenosti, abych pak poslouchal, že vlastně na to jsme bit.

    1. V 1.řadě se zase budou dotovat cikáni – pokud nezíská Spd minimalně 13.5% a nedostane se do vlády kde by protlačila svuj návrh výrazné omezení vyplácení dávek pro netáhla a ruzné živly !! Stát se měl postarat o to aby si dobytkové z Čezu a ostatních společností nezdražovali jako o závod a plnili si tak již nacpané své kapsy – viz. roční odměny v Čezu pro vedení za 1.7 miliard kč + odměny dozorčí radě 155 mil.kč atd.

  2. Babiš by měl poslat Kulhánka, aby domluvil levný plyn a dostavbu Dukovan s Putinem. A Vystrčila poslat do Číny, lobovat za Škodovku a její postavení na tamním trhu.

    1. Za úpadkem Škodovky v Číně podle všeho není politika, ale neschopnost konkurovat levnějším čínským automobilkám.

    2. Maďaři si díky Orbánovy dohodli u Rusáku cenu plynu který je v nákupu o 9% levnější než pro Čr ! Další věc je ta že Orbánova vláda tvrdě hlídá aby distributoří neměli přehnaně vysoké marže nestavěli si firemní paláce nerozdávali na odměnách miliardy jako je to v Čr !!! Stačí jen přiklad drahého benzinu a nafty byť k tomu nebyl kolikrát duvod a cena ropy byla na 48-50$ za barel tak pumpaři umyslně drželi další týdny ceny které byly při cenách 63-65$ za barel !!

    3. A kam by šel,když paralyzovali vyslanectví? Jak řekl jeden činný diplomat, nejdřív se mělo jednat,pak vyhazovat. obráceně to totiž nefunguje.Teda pokud od nich něco chceme. To poslouchali pana senátora Fišera,který pro stát nikdy nic neudělal,jen se válel v diplomacii.

    4. O levnem proudu byli reci kdyz se stavel Temelin ( Zeman ? ), nakonec se cena podridila cenam na burze, ackoliv je jasne ze do Spanelka ci Ciny asi nic nedodame ….

  3. Celé to zdražování o tak obrovské částky je normální zlodějna a zkouška toho co lidé v Evropě ještě vše vydrží !! Němci svou volbou zkurvyli volby v Německu a tak je a celou Evropu čeká Zelené šilenství na které všichni doplatíme i zde pokud budete volit Piráty+Stan !!! A že stát pomuže se zdražením 3.5mil. lidem ? Tak že to bude opět podporovat v 1.řadě cikány a další požirače dávek a všichni ostatní budeme padat na huby aby jsme dobytkum z Čezu – Pre- Bohemia Energy a dalšim plnili jejich kapsy !!! My jste teda ovce jak Češi tak celá ta “slavná” EU která kdyby 6 let netahala do Evropy migroše neživila je tady tak měla stovky miliard € na zmírnění dopadu darebackého zdražování pro občany EU !!! STOP EU- STOP NENAŽRANOSTI FIREM OBCHODUJÍCÍM A DISTRIBUJICÍM ELEKTŘINU A PLYN – STOP ZELENÉMU ŠILENSTVÍ – STOP PIRATUM !!!

      1. Piráti kolaborují s Německými Zelenými troubo ! Trošku si zjisti s kým jsou ve frakci v Ep a s kým udržují velmi přatelské vztahy – např. s ultra levičandou z Grüne Partei Kellerovou !!

  4. Nevím, proč by to měl stát doplácet těm chytrákúm,co utekli k těm šmelinářům,aby měli o něco levnější elektriku. Jak k tomu přijdou ostatní,co podporovali národního výrobce? Proč by měl Čez posílat proud za levno těmto vykukům. To nevíte ,že 70% zisku jde zpět do státního rozpočtu?Teda všem. Ale platí to jen někteří? Mimo to můžete být zbylým podílníkem každý z vás?Raději jste cpali peníze jedné rodině,ta sklapne krám jak na Slovensku a má vystaráno.
    Kdo jim teď bude stavět elektrárny,když peníze dávali tomu,co nikdy nevyrobil ani kilowatu? Ať si to teď koupí v Německu

  5. Unie zvedne povolenky,vypne elektrárny,korporátnímu energosmejdu který nám nepatří se zvedne zisk,a vlády unijních státū to zaplatí.Tedy ovcane 1x sami protože nemají na příspěvek nárok, podruhé v daních těm co nárok mají.skvele hospodářství,to se jim to rozhazuje.

  6. Až příjde Fiala, dá lidem hovno a jak klesne výroba a zvýší se nezaměstnanost bude opět nezaměstnané padesátníky a šedesátníky posílat na poštu

  7. Misto aby zastropovali ceny energii tak budou lidem davat zebracenky budto vsem a nebo nikomu a to jako uz jim to stat bude platit porad ? A co za rok az se bude zdrazovat znovu? Zda se vam to normalni?

  8. Je hezké, že lidi dostanou příspěvek, ale kdo se napakuje? Ti nenažranci, co si účtují nestydaté ceny za energie. Tohle fakt zase smrdí lobováním.

  9. Po 48 letech práce jsem již 2 roky v důchodu , stále pracuji jako kameník a platím daně , socku a zdravotku a nelíbí se mi že i z mých peněz cpou sockám a zvyšují státním pijavicím jejich už beztak neskutečně přemrštěné platy , Děkuji vám vy zloději !!!

  10. Tady něco nesedí. ČR je čistý vývozce. Z jakého důvodu se elektřina vyváží a pak draze nakupuje? To nějak nedává smysl. ČEZ jako výrobce ve vlastnictví státu není firma soukromá. Tak jako Ruskop nezvýší vývoz plynu až samo uzná za vhodné, stejně tak by to mělo být i zde.

    1. Bude elektrina na pridel ? Kazdemu jednu MWh za 5.000,- Kc ?

      Jsem zvedavy na Rakousko, kteri tech elektraren moc nemaji …

  11. Lukáš Kovanda je zábavný člověk. Situaci, kdy třetina národa nebude mít na zaplacení elektrické energie a plynu, označuje za “socialismus”. Čistě věcně: toto opravdu bylo součástí života v socialistickém Československu? Každá kritika, která naplňuje význam tohoto slova, by se měla držet faktů a nepracovat s pojmovým fetišismem, navíc na hranici verbální idiocie.

    Ale jinak: tato situace je doslova tragická. Ukazuje neudržitelnost systému tzv. “volného trhu”, který dokázal udělat předmět spekulace dokonce i z tzv. emisních povolenek, které podstatným způsobem přispívají k současnému zdražení (nejen) energií. Proklamovaný ekologický účel sice neplní, ale nikdo, doufám, není tak naivní, aby věřil, že je EU vytvořila v rámci nějaké autentické ekologické politiky. Ve skutečnosti představují další rafinovaný nástroj, jak vydělat v rámci spekulativního kapitalismu, v době, kdy už ani akcie a nemovitosti nepokrývají všechny možnosti nedaněných spekulativních zisků. Jinými slovy, povolenky vznikly proto, aby se na nich jisté kruhy skvěle napakovaly – o pohádkové zisky v rekordní době se jim postarají miliony domácností + národní státy.

    Nedá mi nevzpomenout si na jednu cynickou (a pravdivou) pasáž z Houellebecquovy Platformy (a tohoto autora z nějakých komunistických sympatií opravdu nikdo obviňovat nemůže). Prací, která něco tvoří, se už člověk obohatit nemůže, zdrojem obohacení je spekulativní kapitalismus. Postava, které se to týkalo, byl zemědělec, a Houellebecq tady anticipoval svou kritiku situace (nejen) francouzského zemědělství v pozdějšího Serotoninu.

    ad MartyVeselacz:

    Je to hlavně nutný krok vlády, protože dopady situace, kdy velká část domácností nebude mít na zaplacení, by byly krátkodobě i dlouhodobě fatální (krátkodobě: člověk bez energií omezuje svou konzumaci, drastické snížení poptávky, dlouhodobé: krize systému, růst nevzdělanosti, což by generovalo další ekonomickou katastrofu, jen v jiném horizontu). Nářky na nespravedlnost chápu, ale celý současný systém je založen na vytváření drastických nespravedlností (viz můj poukaz výše).

  12. A dejme tomu zastropovat ceny statnim narizenim ? Tusim ze zrovna kolebka demokracie Velka Britanie necim podobnym disponuje.
    A mimochodem jeste . Jak je to s cenami energii napriklad v nedemokratickem diktatorskem Rusku , Belorusku ?!
    V tom druhem jsou pry pomerne nizke az minimalni. No , zase se to musi ozvanit lidskejma pravama , chapu. A cancy o ekologii ?
    Ja si budu v baraku udrzovat pseudocisto , soused opak. Tak to potom vyjde asi tak na remizu , ta cistota ovzdusi a vubec vseho.. Pochopitelne mysleno jako vtip , v cele UE vubec o zadnou ekologii nejde a nikdy neslo . Jen narejzovat prachy za nesmysly ktere stejne nikdy fungovat nebudou a v neprilis vzdalene budoucnosti kvuli nim padnou nasi potomci poradne na hubu a z pekne vysky.

  13. Razancí nejsem prekvapen, dalo se to cekat a da se i ocekavat ye bude jeste hure.

    Opatreni je vcelku jednoduche, dat na trh povolenky s fixovanou castkou a ti kteri spekulovali na vyrust je mohou pouzit na sve znecisteni

    Dalsi vec je odstavovani energetickych zdroju bez nahrady, coz je neco co volny trh nevyresi.

    Snad tu bude ta vetsina co te aktivisticke mensine vysvetli ten spravny Green deal … nebo Green death

    PS: Babisova vlada uz nic nevyresi pokud jsou za cca 14 dni nove volby a enegerika se vetsinou hlasovanim nevyresi.

  14. Pro ty, co nebudou mít finance na zaplacení vyšších cen za spotřebované energie, připravuje Babišova vláda splátkové kalendáře. Nebude tudíž potřeba tahat ze státní kasy nějaké další miliardy na pomoc nízkopříjmovým rodinám. Splátkový kalendář vše vyřídí.

  15. Když pročítám některé komentáře, sivím se, že jsme jako národ ještě tady. to je matroš.:-)

  16. Jak to budou dělat s důchodci ? Do deseti tisíc podpoříme ,a deset tisíc jedna koruna ,těm nedáme nic ?

  17. Jak to mohlo stoupnout někomu? Stouplo to všem. Tak holt nepojedou příští rok k moři,nebudou jezdit auty,chlastat a hulit. Rozdalo se tolik peněz,že je lidi maj,je to jenom jejich věc a už se musí naučit hospodařit. A odbory? To je cesta do pekel.

  18. Ano ,takže naši snědí tzv diskriminovaní zase z toho vyváznou, bez úhony na úkor poctivě pracujícím lidem !

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *